Rebasing van prothese

Waarom uw prothese rebasen?

Geef uw glimlach een verjongingskuur! Na verloop van tijd kan uw kunstgebit minder goed gaan passen door natuurlijke veranderingen in uw kaakbot.

Maar maak u geen zorgen; met onze rebasing service passen we uw prothese perfect aan.

Zo zorgt u ervoor dat uw kunstgebit weer aanvoelt en zit als nieuw. Laat uw glimlach niet in de steek - kies voor een rebasing en straal weer als nooit tevoren

Voordelen van rebasing

  • Comfort: Een goed passende prothese zorgt voor meer comfort in de mond, waardoor irritatie en ongemak worden verminderd.
  • Efficiëntie bij het kauwen: Een goed aansluitende prothese verbetert het kauwvermogen, wat helpt bij een betere voedselverwerking en spijsvertering.
  • Esthetiek: Een prothese die goed past, ziet er natuurlijker uit en zorgt ervoor dat de drager meer zelfvertrouwen heeft in zijn glimlach.
  • Vermindert beweging: Door de prothese nauw aan te laten sluiten op het kaakbot, vermindert het ongewenste beweging en verschuiving, wat kan zorgen voor een veiliger gevoel bij het praten en eten.
  • Bescherming van het onderliggende weefsel: Een goed passende prothese helpt de druk gelijkmatig te verdelen over het onderliggende tandvlees en kaakbot, waardoor pijnlijke drukplekken worden voorkomen.
  • Duurzaamheid: Door de prothese regelmatig te laten aanpassen (rebasen), wordt de levensduur van de prothese mogelijk verlengd.
  • Kostenbesparing: In plaats van een volledig nieuw kunstgebit te moeten aanschaffen, kan rebasing een kosteneffectieve oplossing zijn om de levensduur van het huidige kunstgebit te verlengen.
  • Verbeterde spraak: Een prothese die goed past, kan helpen bij een duidelijkere uitspraak van woorden en verminderde "fluitende" geluiden.

Het is altijd belangrijk om regelmatig naar de tandprotheticus of tandarts te gaan om ervoor te zorgen dat uw prothese nog steeds goed past en om mogelijke aanpassingen of rebasing te bespreken.

Uw tandprothese in nieuwe staat brengen?